چامسکي با بررسي دلايل حمايت واشنگتن از رژيم‌هاي ديکتاتوري، تاکيد کرد که استقلال کشورهاي اسلامي مهم‌ترين نگراني آمريکاست و آمريکا به خاطر منافع ملي خود از ديکتاتورها و اسلام‌گرايان راديکال(وهابيت) حمايت مي کند.

به گزارش خبرنگار مشرق، نوام چامسکي زبان‌شناس و کارشناس برجسته مسايل سياسي در آمريکا طي يادداشتي که در پايگاه اينترنتي روزنامه گاردين منتشر شده است، با اشاره به تحولات اخير برخي از کشورهاي عربي و اسلامي تاکيد مي‌کند که استقلال يافتن کشورهاي اسلامي موجب نگراني آمريکاست و آمريکا به خاطر منافع ملي خود از حکومت هاي ديکتاتوري و اسلام‌گرايان راديکال(وهابيت) حمايت مي کند.
چامسکي در اين يادداشت مي‌نويسد: بعد از آنکه قيام مردم تونس، موجب سرنگوني ديکتاتور مورد حمايت غرب اين کشور شد، برخي کشورهاي ديگر عربي و به ويژه مصر شاهد تظاهرات گسترده مردمي عليه ديکتاتوري حاکم بودند.
بر اساس اين گزارش، چامسکي با تاکيد بر آنکه واشنگتن تنها تا جايي از برقراري دموکراسي در کشورهاي متحد خود حمايت مي‌کند که مغاير اهداف اقتصادي و استراتژيک آمريکا نباشد مي‌افزايد: واشنگتن تا زماني که ديکتاتورها براي آمريکا مفيد باشند از آن‌ها حمايت مي‌کند. هم‌اکنون نيز الگوي حمايت و قطع حمايت آمريکا از ديکتاتورها در مورد حسني مبارک تکرار مي‌شود و آمريکا تنها به دنبال آن است که مطمئن شود حکومت بعدي مصر فاصله زيادي با مسير مورد نظر واشنگتن ندارد.
چامسکي در ادامه عمر سليمان، رئيس سابق اطلاعات و معاون فعلي مبارک را تنها اميد آمريکا براي حکومت آينده مصر دانسته و تاکيد مي‌کند که اسلام راديکال (وهابيت) و مخالفت با دموکراسي تهديدي براي آمريکا نيست. بلکه تهديد اصلي براي آمريکا مسئله استقلال کشورهاست.
بطوريکه آمريکا و متحدانش همواره از اسلام‌گرايان راديکال(وهابيت) حمايت کرده‌اند. که از جمله نمونه‌هاي بارز آن مي‌توان به عربستان سعودي اشاره کرد. کشوري که مرکز ايدئولوژيک اسلام‌گرايان راديکال(وهابيت) است.
بنابر اين گزارش، چامسکي در تشريح سياست آمريکا در قبال حکومت‌هاي ديکتاتوري مي‌نويسد: مي‌توان افکار عمومي را ناديده گرفت. اما تغيير تاکتيکي، در صورت بروز ناآرامي، لازم است؛ که البته در اين حالت هم بايد گوشه چشمي به احتمال بازپس‌گيري کنترل کشور داشت.
اين گزارش با اشاره به کمک نظامي 12 ميليون دلاري آمريکا به رژيم ديکتاتوري تونس مي‌افزايد: تونس تنها يکي از پنج کشور خارجي دريافت کننده کمک‌هاي آمريکا يعني اسرائيل دو ديکتاتوري خاورميانه يعني مصر و اردن و همچنين کلمبيا بود.
چامسکي با تاکيد بر آنکه هدف نهايي سياست‌هاي آمريکا ايران است مي‌نويسد: نظرسنجي موسسه بروکينز که در ماه آگوست انجام شد نشان مي‌دهد که تنها 10 درصد اعراب با آمريکا موافق بوده و ايران را يک تهديد مي‌دانند. اين در حالي است که 77 درصد اعراب آمريکا و 88 درصد آن‌ها اسرائيل را بزرگترين تهديد موجود براي کشورهاي خود مي‌دانند.
 



نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس